Ga direct naar de inhoud.

F&O Awards 2017

Duncan Eduard van IRIS Corporate Finance is gisteren door zijn collega’s uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar. Guido Rooijackers van Sman Business Value werd gekozen tot Business Valuator van het Jaar.


De F&O Awards werden 6 december in een bomvol Hotel Houten uitgereikt door Peter Rikhof, hoofdredacteur van overnameplatform Brookz. Bij de beoordeling van de individuele prijzen is gekeken naar het aantal en de complexiteit van de transacties, de zichtbaarheid van de adviseur in de markt en zijn bijdrages aan het vak.

Aan de verkiezing werd door ruim 1.200 fusie- en overnameadviseurs deelgenomen. Paul de Blok van RSM Nederland en Ad Strijbosch van De Overname Adviseur kregen een Lifetime Achievement als erkenning voor hun buitengewone inzet en bijdrage aan het fusie- en overnamevak.

Zeer ambitieus
Volgens Rikhof is Eduard een terechte winnaar. ‘Duncan is al twintig jaar actief in het vak en timmert sinds 2009 zeer ambitieus aan de weg met zijn eigen fusie & overnamekantoor. Dit jaar was IRIS Corporate Finance betrokken bij tien mooie verkooptransacties en is daarmee een niet meer weg te denken speler in de Nederlandse middenmarkt geworden.’

Over de F&O Awards
De Fusie & Overname Awards is een jaarlijkse prijsuitreiking die wordt georganiseerd door Brookz, platform voor bedrijfsovername. De prijs is de uitkomst van een gesloten verkiezing onder ruim 1.200 fusie & overnameadviseurs en is een erkenning voor een gecombineerde prestatie: dealmaking, zichtbaarheid in de markt en bijdrages aan het vak.


Genomineerd Overname Adviseur van het Jaar

Rob Beeren, Diligence
Myriam den Blanken, Sophista Fusies & Overnames
Alexander Boissevain, AenF Partners
Peter Paul Buijsrogge, BrightOrange
Maarten van Dijk, BDO Corporate Finance
Duncan Eduard, IRIS Corporate Finance
Lorijn van  Leersum, Baker Tilly Berk Corporate Finance
Hans Romijn, Overname Experts
Remco Schouten, IMAP Netherlands


Genomineerd Business Valuator van het Jaar

René van Bruggen, RSM 
Chris Denneboom, ValuePro Bedrijfswaardering & Advies
Frank van Ee, Alfa Consultants
Peter den Hertog, Grant Thornton Specialist Advisory Services
Richard Peeters, BHP & Co
Marius van Prooijen, Borrie Corporate Finance
Guido Rooijackers, Sman Business Value
Willem Smeets, Horlings Transaction Services
Bart de Volder, HLB Matchers

Met dit initiatief wil Brookz de adviseurs in de MKB+ markt een grotere zichtbaarheid en erkenning geven. Dat is goed voor de business en goed voor de uitstraling van het vak. 

Hoe werkt het?
- In eerste instantie wordt een longlist opgesteld door Brookz.

- Vervolgens vinden er twee stemrondes plaats, waarbij alle 1.200 aangesloten adviseurs maximaal 3 vakgenoten kunnen nomineren met respectievelijk 3, 2 en 1 punt(en).

- Alle adviseurs kunnen 1 keer stemmen, maar mogen NIET stemmen op collega's van het eigen kantoor of dezelfde franchise/partnerorganisatie.

- Na de eerste stemronde blijven er 10 genomineerde overnameadviseurs over.

- In de tweede stemronde wordt bepaald wie van die 10 genomineerden uiteindelijk de F&O Overnameadviseur van het Jaar wordt.

Waarop wordt beoordeeld:

  • Bijzondere prestaties op het gebied van dealmaking (aantal deals, omvang en complexiteit)
  • De zichtbaarheid van de adviseur in de markt
  • De bijdrages van de adviseur aan het vak

Uitreiking
Genomineerden en de winnaars worden gepresenteerd en bekend gemaakt tijdens het Fusie & Overname Jaarcongres op 6 december in Hotel Houten. Genomineerden en de winnaar krijgen naast eeuwige roem uiteraard ruimhartige publiciteit via Brookz.