Ga direct naar de inhoud.

Workshops (3 PE-punten)

Financieren met mezzanine

NIBC financiert met achtergestelde leningen groeikapitaal voor management buy-outs en buy-ins, strategische overnames, spin-offs en organische groei. In aanvulling op onze mezzanine financieringen en achtergestelde leningen, nemen we minderheidsbelangen die we zullen beoordelen op een case-by-case basis.

Lees meer over deze workshop »

Due diligence 2.0 : van noodzaak naar toegevoegde waarde

Due diligence vormen een vast onderdeel van het overnameproces. Hierdoor vaak gezien als een ‘moetje’. Hoe kan een DD waarde toevoegen aan de beslissers? Is de vraag en de behoefte van de beslisser altijd duidelijk? Wat is nodig om waarde te leveren en nieuwe inzichten te creëren? 

Lees meer over deze workshop »

Valkuilen in het overnameproces - BOBB

Elke overname is weer anders. Toch loop je als adviseur bij iedere overname vaak tegen dezelfde ‘hurdles’ aan. Wat zijn de belangrijkste valkuilen bij een bedrijfsovername die, als je niet oppast, uiteindelijk tot een dealbreker kunnen uitgroeien?

Lees meer over deze workshop »

Waardecreatie met een buy & build strategie

MKB Fonds investeert in gezonde en volwassen MKB-(familie)bedrijven om een gefaseerde bedrijfsopvolging mogelijk te maken. In combinatie met een pre-exit wordt door MKB Fonds in een groot aantal gevallen nadrukkelijk ingezet om het bedrijf versneld verder te laten groeien met een actieve buy en build overnamestrategie. 

Lees meer over deze workshop »

Juridische aandachtspunten bij een pre-exit

Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen Steven Storm en Sander Marges ingaan op de juridische punten waarop investeerders, DGA’s en MBO/MBI-kandidaten dienen te letten bij het vormgeven van een pre-exit.

Lees meer over deze workshop »

Veilig en efficiƫnt due diligence

In onze digitale wereld is het gebruikelijk om een due diligence uit te voeren in een virtuele data room (VDR). Maar veel adviseurs (en hun klanten) weten nog steeds niet hoe ze het meeste uit zo’n data room kunnen halen. Bovendien, wat zijn de risico's en verplichtingen die samenkomen met de digitale opslag van gevoelige gegevens? En bent u voorbereid op de nieuwe EU-verordening inzake algemene gegevensbescherming (GDPR)?

Lees meer over deze workshop »

Waarderen minderheidsbelangen - NIRV

Een minderheidsbelang speelt regelmatig een rol bij een (gedeeltelijke) MBI of MBO, werknemersparticipatie en ook bij de steeds vaker voorkomende pre-exit constructie. Maar hoe waardeer je nu zo'n minderheidsbelang en waar moet je bij zo'n waardering allemaal op letten?

Lees meer over deze workshop »

Staatsgarantie bij overnamefinanciering en aandelenparticipaties

Voor banken en participatiemaatschappijen biedt de overheid een aantal interessante garantieregelingen die kunnen worden ingezet bij financiering van een bedrijfsovername. Zowel aan de kant van “debt” als “equity” zijn er prima mogelijkheden om staatsgarantie te verkrijgen waarbij zelfs meerdere regelingen tegelijk kunnen worden ingezet. 

Lees meer over deze workshop »

Crossborder dealsourcing

Van alle Nederlandse bedrijven met meer dan 2 miljoen euro omzet werd vorig jaar de helft verkocht aan een buitenlandse koper (bron: Deloitte). Maar het vinden van geschikte buitenlandse (ver)kopers is voor de meeste adviseurs een tijdrovende bezigheid. Online crossborder dealsourcing is een zeer effectief en efficiënt instrument om die (internationale) dealflow te creëren. 

Lees meer over deze workshop »

Content marketing voor advocaten

Content marketing in de advocatuur is hot. Steeds meer advocaten zien het als een onmisbare manier om nieuwe klanten te werven, investeringen nemen toe. Maar het gaat vaak mis, omdat advocaten zich niet altijd genoeg verdiepen in hun doelgroep en moeite hebben hun juridische kennis om te zetten in blogs die werkelijk in een behoefte voorzien van (potentiële) klanten.  

Lees meer over deze workshop »

DCFA: Samenwerken is vermenigvuldigen

Hoe kunnen adviespartijen beter samenwerken om tot een succesvolle overnamedeal te komen? Het overnameproces is complex en vergt een multidisciplinaire benadering. 

Lees meer over deze workshop »