Richard Peeters

Richard Peeters is sinds 2003 werkzaam in het vakgebied van waardebepalingen, fusies & overnames. Richard heeft de postdoctorale opleiding Business Valuation afgerond aan de Rotterdam School of Management en is in 2006 beëdigd als Register Valuator. Daarnaast heeft Richard in 2012 de Executive Master of Business Valuation afgerond van Academische Opleidingen Groningen. Richard heeft een brede ervaring in het verrichten van waardebepalingen variërend van waarderingen in het kader van koop/verkoop van ondernemingen, fiscale waarderingen, waarderingen bij geschillen tussen aandeelhouders en economische schadeberekeningen. Daarnaast is Richard ook bedreven met waarderingen voor financiële rapportage doeleinden: Purchase Price Allocation en Impairment testing onder IFRS, USGAAP en Richtlijnen voor de jaarverslaggeving.

Wapenfeiten afgelopen jaar

- Waardering Employee Stock Options voor Nederlandse vestiging van in de VS beursgenoteerde onderneming actief in verzekeringen.
-Waardering onderneming actief in studiebegeleiding,
- Waardering immateriële vaste activa van beursgenoteerde onderneming in digitale geografische informatie en locatie dienstverlening.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming die medische apparaten ontwikkelt voor neurologische stimulatie.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming die actief is in digitale marketing.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming die actief hekwerken en afrastering.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming actief als wereldwijde aanbieder van op technologie gedreven oplossingen gericht op het verbeteren van de prestaties en resultaten van bedrijven.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming die actief is op het gebied van inspectie van leidingen en industriële toepassingen gericht op energie.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor internationale distributeur van landbouwmachines, constructiemachines en gras- en groenonderhoud.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor internationale producent van coatinglagen voor aluminium.
- Waardering van onderneming actief in hout; combinatie van volumehandel, voorraadbeheer en maatwerkproductie - bestaande uit alle specialistische houtbewerkingen.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming actief in de bouw met een integrale visie op energie, milieu, techniek en veiligheid. 
- Second opinion review op onafhankelijk Deskundigenbericht bij gerechtelijke procedure bij echtscheiding,
- Second opinion review op waarde berekening betreffende een windmolen voor opwekking duurzame energie.
- Impairment analyse voor onderneming die logistieke oplossingen op maat levert (i.e. warehousing en distributie).
- Impairment analyse voor Nederlandse deelneming van een in wereldwijde speler in fossiele grondstoffen en aanverwante producten.
- Impairment analyse voor deelneming in Zuid Afrika deelneming van een internationale distributeur van landbouwmachines, constructiemachines en gras- en groenonderhoud.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming die eiwitten en vetten produceert voor de verduurzaming van diervoeding.
- Impairment analyse voor onderneming die eiwitten en vetten produceert voor de verduurzaming van diervoeding.
- Waardering immateriële vaste activa voor financiële rapportagedoeleinden voor onderneming die actief is op het gebied van analyses, inspecties en certificering binnen de voedselketen.
- Impairment analyse voor onderneming die actief is in de productie van aluminium gietstukken en assemblages.

Overige activiteiten
- Voorzitter Intervisiegroep NIRV regio Zuid-Oost.
- Training Facilitator (Fundamentals, Valuation Intermediate) voor big four kantoor met internationale deelnemers.
- Toegetreden als aandeelhouder bij Match Plan Fusies en Overnames.
- Genomineerd Business Valuator 2019.

Deel via:

Terug naar overzicht