Winnaars F&O Awards 2020

Op donderdag 3 december werden tijdens de online kerstshow van Brookz en Dealsuite de Fusie & Overname Awards 2020 uitgereikt. En dit zijn de winnaars!

Caroline Jansen, Overnameadviseur van het Jaar

Caroline Jansen van BDO M&A is uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar. Jansen heeft ruime ervaring met nationale en internationale strategische overnames en overnames waarbij private equity betrokken is. Namens BDO Corporate Finance onderhoudt zij het internationale netwerk en is tevens lid van de BDO Branchegroep Horeca en Recreatie. 

Sjoerd Mol van advocatenkantoor Benvalor is de nieuwe Overnameadvocaat van het Jaar. Na een aantal maal genomineerd te zijn, was het deze keer raak voor Mol. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, fusies en overnames en venture capital. Mol werkt veel voor startups, groeibedrijven, investeringsmaatschappijen en is co-auteur van het boek Venture Capital Deal Terms: a guide to negotiating and structuring venture capital transactions.

Na voor de derde genomineerd te zijn, mocht Bert Schaareman van EY Transactions en Corporate Finance de award van Business Valuator van het Jaar 2020 mee naar huis nemen. Schaareman is senior manager Valuations, Modelling & Economics bij EY in Eindhoven. Zijn dagelijkse werk bestaat uit waarderingen ten behoeve van transacties, conflicten, estate planning, decision support, PPA’s en impairments.

Marktlink Fusies & Overnames werd voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large. Marktlink ging dit jaar door de grens van 100 medewerkers heen en na Duitsland en België gaan ze in 2021 vestigingen openen in Zweden, Denemarken en Engeland. Ook het aantal deals is dit jaar weer toegenomen, de teller komt dit jaar naar verwachting uit op 80 transacties.

In de categorie Medium ging de prijs van Overnamekantoor van het Jaar dit jaar naar Adagium Bedrijfsoverdrachten. Het kantoor uit Brabant pende dit jaar een tweede kantoor in Venlo en om meer presence te krijgen in de regio Oost-Brabant/Noord-Limburg. Tevens sleepte Adagium dit jaar een FD Gazelle in de wacht.

Elysee Corporate Finance uit Veenendaal werd Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Small. Elysee is een boutique advieskantoor gespecialiseerd in het adviseren en het begeleiden van ondernemingen op het gebied van koop en verkoop, waarderings-, financierings- en groeivraagstukken.

Voor het eerst dit jaar konden ook investeringsmaatschappijen deelnemen aan de Award-verkiezen. Na een spannende strijd werd Strikwerda Investments uit Blaricium de eerste  Investeringsmaatschappij van het Jaar. De family office van de Friese familie Strikwerda (oprichter van IT-dienstverlener TAS Groep) deed dit jaar maar liefst 23 investeringen in het kader van een buy & build strategie.

Fusie & Overname Awards
De Fusie & Overname Awards zijn een initiatief van de overnameplatforms Brookz en Dealsuite. Aan deze 6e editie van de Fusie & Overname Awards deden dit jaar een recordaantal van127 adviseurs, overnamekantoren en investeringsmaatschappijen mee.  De prijs is de uitkomst van een gesloten verkiezing onder ruim 1.200 fusie & overnameadviseurs in combinatie met endorsement votes van klanten en relaties. De F&O Awards zijn een erkenning voor een gecombineerde prestatie: dealmaking, zichtbaarheid in de markt en bijdrages aan het vak.