Marco du Pré

Marco du Pre CM 2 2

Marco begon bij Crossminds in 2003, maakte in 2014 een uitstapje naar een bedrijf in spijkerbroeken en keerde in 2018 als directeur terug op het vertrouwde nest. Hij is gespecialiseerd in fusies en overnames.

Korte opsomming van de deals waarbij Marco betrokken was

Het afgelopen jaar heb ik een mooi aantal transactie mogen begeleiden. Verkopen aan strategische partijen, aan PE-partijen een aantal transacties loopt nog. Ook internationaal heb ik een kooptransactie begeleid (niet bekend gemaakt) van een bedrijf in de bloemen sector in de UK.

Alles staat natuurlijk schril contrast tot de meest complexe deal uit ons bestaan de verkoop van de aandelen NAC. De omvang van de onderneming en het bedrag zijn niet de grootste uit de M&A markt 2022, maar qua emotie gaat geen enkele andere deal dit overtreffen. Het publiek, de pers, wereldwijde investeerders en uiteindelijk lokale investeerders hebben, voor mij, het M&A vak een andere dimensie gegeven. De emotie heeft hier geregeerd over ratio.

Nevenactiviteiten
Als mede bestuurder van ons wereldwijde netwerk (Moore Global Corporate Finance) hebben we een aantal publicaties over ontwikkelingen in onze branche uitgebracht, waarbij onze research over de trends 2021 samen met een Belgische universiteit extra genoemd mag worden. Daarnaast hebben we onze deals gedeeld (waar dat toegestaan was), waardoor we de eerste twee kwartalen in de top van aantal deals hebben gestaan.

Het meest trots ben ik op het feit dat ik mede leiding mag geven aan ons talentvolle team, dat ook dit jaar weer gegroeid is. De combinatie van onze M&A dienstverlening met strategie advisering en implementatie werkt heel goed. We werken met veel inzet voor het optimale resultaat voor onze cliënten.

Marco du Pre CM 2 2

Terug naar overzicht