Pieter van den Berg

Pieterrrrrrrrrrr

Elk overnametraject is anders en die veelzijdigheid spreekt Pieter erg aan. De oprichting van Sophista 22 jaar geleden was daarom de vervulling van een lang gekoesterde wens. Omdat Pieter zelf jarenlang een onderneming heeft gerund, gekocht en verkocht,  weet hij bovendien hoe het ‘voelt’ om een bedrijf te kopen en te verkopen. 

Korte opsomming van de deals waarbij Pieter afgelopen jaar betrokken was 

 • Verkoop MPT Europe aan MMT uit de Verenigde Staten.
  Een high-tech onderneming uit het noorden van Nederland. Zie bijgevoegd het persbericht. De website van MPT Europe is:  www.mpteurope.com.          
 • Verkooptraject Kakeswaal te Zaandam.
  Dit betrof een carve-out uit een groep van bedrijven. Het persbericht is toegevoegd als bijlage. Zie onderstaand het persbericht.
 • Verkooptraject Remmert Dekker Packaging aan het Belgische Van de Velde Packaging Group.
  Zie bijgevoegd het betreffende artikel uit het Financieel Dagblad.
 • Waboplast
  Waboplast in Wormer is een grote speler in de kunststofIndustrie. Dit betrof de volledige begeleiding als procesbegeleider, dus niet als partijadviseur van managementparticipatie (aankoop, contracten, financiering).
 • Aankooptraject RvdB
  Betreft de volledige begeleiding van de aankoop van RvdB, een van de toonaangevende spelers in de Randstad op het gebied van Recruitment, Detachering en HR-consultancy. Zie hiervoor: www.rvdb.nl.  
 • Aankooptraject Demaco-Cryogenics
  Dit betreft de aankoop van een minderheidsaandeelhouder in het bedrijf, een wereldwijde speler op het gebied van cryogene technologie. Een emotioneel traject.  

Nevenactiviteiten

- Lezingen bij diverse business clubs over de transactiepraktijk. Daarnaast is Pieter vaste columnist in lokale businessbladen zoals INTO-business. Dit jaar is Pieter ook gevraagd in Zwitserland voor een groep ondernemers een lezing te verzorgen.
- Deelname aan het opleidingsprogramma van de Young DCFA. 

Andere bijzondere wapenfeiten
We zijn dit jaar genomineerd als bedrijf FD-gazelle. Een extra erkenning voor het feit dat steeds meer klanten ons weten te vinden.

Pieterrrrrrrrrrr

Terug naar overzicht