Koen Rutten

Koen Rutten

Transacties waarbij Koen in het afgelopen jaar betrokken was:
- https://www.marktlink.com/nl/deals/continuiteit-tenergy-en-ecs-gewaarborgd-na-overname-door-unica/. Het ging hierbij om een groep van bedrijven waarbij ECS en Tenergy de grootste waren.

Overige wapenfeiten in het afgelopen jaar:
Hieronder een artikel over de opening van de Duurzame Week van Smallingerland, waar ik als klimaatburgemeester van Smallingerland samen met de wethouders duurzaamheid een lintje mocht doorknippen. https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/72808/Groene_Huiskamer_trapt_Duurzame_Week_af.html

Marktlink Green Team
In de periode van november 2022 tot en met november 2023 ben ik verder gegaan met het uitbouwen van het Marktlink Green Team, waarbij we in 20923 ook onze nieuwe takken (Marktlink Capital en Marktlink Exit Ready) hebben toegevoegd aan het team. Het team is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 20 medewerkers die zich inzetten voor de verduurzaming van Marktlink en hulp aan klanten bij verduurzaming van hun bedrijf, met het oog op duurzame waarde creatie naar de toekomst. Op basis van 21 deals in duurzame sectoren die die de afgelopen jaren hebben afgerond, zien we dat ook kopers en investeerders het belang van duurzaamheid en ESG steeds meer zien. De EBITDA multiples voor bedrijven met een actieve duurzame of ESG agenda waren de afgelopen jaren circa 1,0x hoger dan voor bedrijven die hier niet actief mee bezig waren. Dit biedt kansen voor ondernemers die overwegen een stap in deze richting te zetten.

Verhuizing naar Leek
In 2019 ben ik samen met collega Okkie Den Boon een vestiging gestart in Drachten, in 2023 was het team uitgegroeid naar 12 man en werd de locatie in Drachten te klein. Na lang zoeken zoek we in november 2023 verhuisd naar een nieuwe locatie in Leek waar we ruim 3x zoveel ruimte hebben dan in Drachten en we kunnen doorgroeien naar circa 30 medewerkers. Vanaf de start in Drachten tot november 2023 hebben we vanuit deze vestiging circa 40 ondernemers uit het noorden kunnen bijstaan bij een volgende groeistap of bij verkoop.

 

Koen Rutten

Terug naar overzicht