Mark Spetter

Mark Spetter

Transacties waarbij Mark de afgelopen periode betrokken was:
- Verkoop Maritime Traffic Management aan Agilitas PE - Na de verkoop van QPS, mocht ik namens Saab nu ook Martime Traffic Management verkopen. Beiden betroffen een carve-out met gerelateerde kenmerken/problematieken.
- Ik was betrokken bij de aankoop van Stoor voor Safestore plc (backed by Carlyle group). Na eerder M3 self-storage verkocht te hebben aan Safestore heb ik Safestore aan de buy-side mogen begeleiden.
- In de verkoop van Whyz-BCorp naar Lincoln (backed by The Talent Group / Decco family) hebben we een dealstructuur gerealiseerd die perfect inspeelde op de wensen van alle betrokkenen. Met deze verkoop zijn verkopende aandeelhouders doorgerold in de newco. Tevens belangrijke bijdrage geleverd in de financiering van deze transactie.
- Verkoop van The Executive Network eveneens aan Lincoln. Met deze verkoop zijn bestaande als ook nieuwe partners doorgerold als minderheidsaandeelhouders in de Newco. Tevens belangrijke bijdrage geleverd in de financiering van deze transactie.
- Verkoop van NLMab aan 50five (backed by Engie en JPMorgan). Een DGA geleid laadpalen bedrijf wat we hebben kunnen verkopen aan 50five.

Overige wapenfeiten in het afgelopen jaar:
- De verkoop van NLMab is genomineerd voor “Best Small Cap deal”
- Mijn collega Teun Grijzenhout is genomineerd voor “Best Young M&A advisor” en was samen met mij betrokken bij twee van bovenstaande transacties
- Ons kantoor heeft een significante groei en ontwikkeling doorgemaakt. We zijn verhuisd naar een nieuw kantoor en hebben in December 2023 ook een naamswijziging doorgevoerd van Vondel Finance naar Clairfield, wat ons internationale karakter onderstreept. Clairfield is de naam van ons internationale partnership, waarin we met meer dan 300 mensen verdeeld over 35 kantoren intensief samenwerken. Meer dan 80% van de transacties die we begeleiden, zijn inmiddels cross-border.
- Binnen Clairfield heb ik als marketing officer een rol in de Board, met als wapenfeiten een nieuw logo en geheel nieuwe website. Ook heeft Clairfield onze medewerkers veel te bieden. Zo is een collega dit jaar op uitwisseling geweest in ons kantoor in Zweden en hebben we dit jaar een nieuw opleidings-format ontwikkeld, waarbij medewerkers uit de verschillende landen deelnemen om kennis en samenwerking tussen de kantoren te bevorderen.
- Voorts zijn er afgelopen jaar 2 nieuwe partners als equity partner toegetreden en zijn wij gegroeid van 16 naar 19 man/vrouw. Dit jaar hebben we tot op heden als team succesvol samengewerkt aan 16 transacties en hebben we een goed gevulde portefeuille.

Mark Spetter

Terug naar overzicht