Waldo Zuiderveld

Waldo

Transacties waarbij Waldo in het afgelopen jaar betrokken was:
- Aankoop voor Van Dam Groep: De Van Dam Groep uit Rijssen heeft Schipper Installatie uit Huizen overgenomen. Met deze overname kan de Van Dam Groep haar klanten in het Westen van het land nog beter voorzien van service en onderhoud aan de installaties. 
- Verkoop van Westers ICT: Westers, een ICT-specialist die zich met een geïntegreerd aanbod van IT- en telecomdiensten focust op klanten in de gezondheidszorg en het Nederlandse MKB, sluit zich aan bij Total ICT Solutions (TICTS). TICTS is het onderscheidende one-stop-shop platform voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van IT en telecommunicatie wat met de ondersteuning van Strikwerda Investments in 2022 is begonnen met de acquisitie van Score Utica.
- Verkoop van Great Day: Factor & Ros heeft Greatday begeleid bij de overname door Dutch Staffing Group. Greatday is een vooraanstaand detacherings- en recruitmentbureau, actief in de sectoren pharma- bio en medical devices. Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal en is de derde strategische overname voor Dutch Staffing Group. De samenwerking biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor Greatday, terwijl Dutch Staffing Group haar positie in de markt verder verstevigt.
- Verkoop Cfx: Rockstar Games, met hoofdkantoor in New York, Verenigde Staten, heeft Cfx.re overgenomen. Cfx.re is het team achter Grand Theft Auto 5 mod FiveM en Red Dead Redemption 2 mod RedM, twee populaire mods die zorgen voor aangepaste multiplayer- en rollenspelervaringen in deze games. Factor & Ros hebben de eigenaar van Cfx begeleid. 
- Aankoop ETS B.V. uit Enter voor Salohe: ETS Isolatie is gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie voor particuliere en zakelijke klanten.
- Aankoop HEPRO kunststof & aluminium kozijnen uit Zuidbroek door Salohe (www.hepro.nl). Hepro is gevestigd in Zuidbroek en is een sterke speler in de Nederlandse markt op het gebied van verkoop, productie en montage van kunststof en aluminium kozijnen. Hepro beschikt over een sterke online formule die complementair is aan het dealer model van Kroon Kozijn Nederland. Factor & Ros hebben de aankoop begeleid.
-  Begeleiding fusie Budget Gift: Vos & Setz, opgericht in 2001, is al jaren een toonaangevende speler op het gebied van relatiegeschenken en kerstpakketten. Met een ruime opslag en eigen drukmogelijkheden zijn zij door de jaren heen een gerenommeerde speler in de markt geworden. De combinatie met de online module van BudgetGift.nl, tevens opgericht in 2001, zal voor beide bedrijven voor een versterkte positie in de markt zorgen. Factor & Ros hebben de eigenaar van Budget Gift begeleid in dit proces.
- Agar holding: aankoop LABEKO: De aandeelhouders Jan Willem Lahuis van LABEKO BV en Roeland Reef van AGAR Holding BV hebben overeenstemming bereikt over overname van LABEKO door AGAR Holding. LABEKO en AGAR Holding zijn van oudsher beiden pioniers in de betonmortel. Voor AGAR Holding is de overname van LABEKO een strategisch waardevolle uitbreiding van haar portfolio. Dit geldt zowel op internationaal gebied, met name voor de gelieerde Engelse bedrijfsactiviteiten, maar ook in het Groene Hart van Nederland. Factor en Ros hebben Agar Holding begeleid tijdens het aankoopproces.
- Verkoop AdinPlay: AdinPlay, een AdTech-bedrijf dat zich richt op het ‘monetizen’ van online games, staat bekend als de belangrijkste aanbieder van ad ‘monetization’ oplossingen voor uitgevers van gamesites. Het bedrijf is de afgelopen twee jaren in omvang verdubbeld door toevoeging van nieuwe uitgevers. AdinPlay verwacht de komende jaren verder te kunnen groeien, wat een aanvulling is op de strategische groeiagenda van Venatus.

Overige wapenfeiten in het afgelopen jaar:
- Prijzen, nominaties, publicaties, publieke optredens in de periode 10 november 2022 - 10 november 2023
Workshop op de Brookz overnamedag gegeven samen met Frank Tijhuis: hoe verkoop je je bedrijf? 
- Presentatie gegeven met Damste advocaten en Eshuis accountants over de pre-exit.

We zijn in 2023 als Factor Bedrijfsovernames gefuseerd met Ros Managementregie: Factor & Ros. Erg leuk om een fusie mee te maken aan de andere kant van de tafel!

Waldo

Terug naar overzicht