Jan Dijkmans

Na zijn HEAO-studie te Eindhoven en Financial Management aan de Business Universiteit Nyenrode is Jan sinds eind 2009 werkzaam voor Marktlink. In korte tijd heeft hij vele tientallen transacties afgerond in diverse sectoren: van ICT tot machineproducenten, van Healthcare tot flexsector. In 2014 heeft Jan de opleiding Business Valuation aan de Erasmus Universiteit afgerond. Een jaar later opende hij met Vincent Pastoor de vierde Marktlink-vestiging: kantoor ’s-Hertogenbosch, alwaar hij zich met zijn team vooral focust op de ondernemers uit het zuiden. Sinds 2019 is Jan partner bij Marktlink.

Wapenfeiten afgelopen jaar

- Pre-exit Tredion Automatisering aan MKBFonds
- Verkoop retailbedrijf MotorKledingCenter aan het internationale motorkledingmerk RICHA
- Pre-exit Care Cosmetics met Belgische 3DInvestors
- Pre-exit BEMA met Belgische 3DInvestors
- Verkoop uitzendbureau DDD Personeel aan Stipt Uitzendbureau / Heylen Group
- Verkoop zorgbedrijf Hapertse Kluis aan investeerder
- Begeleiding minderheidsaandeelhouder PolyMX in strategische deal van meerderheidsaandeelhouder CITO GmbH uit     Duitsland en het Zwitserse Bobst
- Verkoop zorgdetacheerder Zorgzuster / Highcare aan Bencis (adviseur management)
- Verkoop softwarebedrijf aan Canadese koper 
- Verkoop / fusie uitzendbureau met PE-backed uitzendbureau (namen nog niet disclosed; circa 10 december)

Andere activiteiten en bijzonderheden
- Publicatie deal Groepen.nl waarbij de uiteindelijke koper gevonden is via het Brookz-platform.
- Nominatie beste Small Cap deal 2020 (bij M&A.nl) met MotorKledingCenter en RICHA.
- Nominatie best Young M&A-advisor <35 jaar 2019.  
- Diverse publicaties van afgeronde opdrachten, waaronder onderstaande selectie.
- Guest lectures op hoger onderwijs en bij brancheorganisaties gegeven.
- Presentaties aan ondernemers gegeven in samenwerking met het bedrijf M-Ready (oud-eigenaren van oa Week vd Ondernemer).

Vanwege de unieke gebeurtenissen in de wereld dit jaar, ben ik vooral trots op de bijzondere prestaties die we als Marktlinkteam met zijn allen hebben neergezet. We hebben een recordaantal deals afgerond en zijn gegroeid van circa 75 naar 100 medewerkers. In maart vond de opening van kantoor Duitsland plaats en in “mijn” kantoor Den Bosch groeide in aantal medewerkers met 50%. Binnen Marktlink zien we nieuwe talenten en nieuwe initiatieven ontplooien en dat, in combinatie met de vele leads, ziet er ontzettend goed uit voor de komende jaren!

Toen ik vorig jaar als partner op 32-jarige leeftijd toetrad, had ik deze gave ontwikkelingen niet (in dit tempo) verwacht. In de hoedanigheid van ondernemer ben ikzelf nu eindverantwoordelijk voor de werving van de Zweedse en Deense M&A-ondernemer voor de start van de eigen Marktlink-kantoren in de Nordics. De verwachting is dat we dit Q1 2021 gaan openen. Ook zijn we momenteel in gesprek met kandidaten voor een eigen kantoor in de UK.

Deel via:

Terug naar overzicht