Risto Larsson

Risto Larsson is advocaat/partner bij DVAN en gespecialiseerd in aandeelhouders- & vennootschapsgeschillen, boardroom vraagstukken en fusies & overnames (bijv. MBO/MBI en private equity). 

Wapenfeiten

 1. Kamera Express neemt Foto Konijnenberg over (verkoop)
  Risto staat de familie Konijnenberg bij in het verkooptraject van Foto Konijnenberg (actief in 10 Europese landen en in het buitenland beter bekend onder de naam ‘Photospecialist’) aan foto- en videospecialist Kamera Express. Met de transactie, die in november 2018 wordt afgerond, ontstaat de grootste retailer op het gebied van fotografie in Europa. Kamera Express werd begin dit jaar zelf overgenomen door investeringsmaatschappij Vendis.
 1. Engie neemt Installect bedrijven over (koop)
  Risto heeft energiereus Engie bijgestaan bij de overname van de Installect bedrijven, leveranciers van duurzame energiesystemen en gespecialiseerd in innovatieve WKO (warmte koude opslag) oplossingen. Hiermee versterkt en versnelt Engie haar duurzame ambities in de Nederlandse markt.
 1. AssemblyPartner en Confed Group zijn samengevoegd (fusie)
  Risto heeft AssemblyPartner, actief in de assemblage, montage en productie van hoogwaardige elektronica, bijgestaan in de samenvoeging met Confed Systems. Hiermee is een sterke combinatie ontstaan die op het gebied van inclusief en sociaal ondernemerschap tot de top van Nederland behoort en werk biedt aan circa 350 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 1. Soleo Groep neemt BSG Contact Centers over (verkoop)
  Risto heeft de gerenommeerde klantcontact specialist BSG (600 seats en medewerkers in Nederland, België en Curaçao) bijgestaan in de verkoop aan ICT specialist Soleo Contact Centers.
 1. Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in McNetiq
  Risto heeft het vorig jaar door o.m. Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, Innovation Quarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemer Peter Goedvolk opgerichte investeringsfonds Rotterdam Port Fund bijgestaan in de investering in McNetiq. McNetiq richt zich op het ontwikkelen van patenten op het gebied van toepassingen van magneten, onder meer door gebruik te maken van de Controlock-technologie.

Prijzen, nominaties, publicaties, publieke optredens
Risto opereert het liefst achter de schermen en aan de onderhandelingstafel; zijn klanten prijzen hem juíst om het feit dat hij niet de publiciteit zoekt en als bruggenbouwer en dealmaker een actieve en constructieve bijdrage levert aan het tot stand komen van transacties. Onder zijn leiding heeft het dealteam van DVAN de afgelopen jaren meerdere nominaties in de wacht gesleept, waaronder die voor de Deal of the Year Award van de DCFA, en heeft het kantoor met haar professionele, persoonlijke en pragmatische aanpak inmiddels een stevige plek verworven in de merendeels door Zuidas kantoren gedomineerde M&A markt. Publieke optredens doet hij zelden, behalve als spreker tijdens (merendeels besloten) seminars over (ver)koop van een bedrijf.

Andere bijzondere wapenfeiten
Risto heeft al meer dan 25 jaar ervaring in begeleiding van ondernemers, (familie)bedrijven en investeerders/private equity partijen bij het aangaan van (ver)kooptransacties en het oplossen van vraagstukken op het gebied van het ondernemingsrecht. In het afgelopen jaar is hij betrokken geweest bij meer dan 10 transacties in het middensegment van de markt, en ook op dit moment is hij nog met meerdere transacties bezig die nog niet bekend gemaakt kunnen worden maar wél dit jaar nog zullen worden afgerond.

Deel via:

Terug naar overzicht