Freek Haerkens

Freek Haerkens is advocaat en oprichter van TREBLE. Freek heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van fusie en overnames, het inrichten van samenwerkingen, participaties en governancestructuren en het opstellen en beoordelen van commerciële contracten. Ook is hij goed thuis in privacyrecht (AVG/GDPR). Freek werkte eerder bij (middel)grote advocatenkantoren (Baker McKenzie, Rassers en Van Iersel Luchtman) en in het bedrijfsleven als legal counsel bij Royal Cosun en directeur Operations & Compliance bij de Van Mossel Automotive Groep.

Wapenfeiten afgelopen jaar

Disclosed
- Verkoop van SVS aan Kaleidon (https://www.cleantotaal.nl/artikelen/tijd-voor-svs-om-na-overname-kaleidon-op-eigen-benen-te-staan/)
- Overname door Staka van schakelkastenproductie van Odink & Koenderink (ABB) (https://www.metaalnieuws.nl/staka-koopt-deel-van-abbs-schakelkastenproductie/)
- Overname door Autobedrijf Noteboom van Hyundai Van Trigt (https://automotive-online.nl/management/laatste-nieuws/merkkanaal/26735-noteboom-barendrecht-neemt-hyundai-van-trigt-over)
- Overname door CSU van schoonmaakactiviteiten van Dolmans (https://www.csu.nl/nieuws/csu-neemt-schoonmaakactiviteiten-over-van-dolmans-schoonmaak-diensten/)
- Verkoop van Raak Metal aan Gilde Equity Management (http://www.dex.nl/dex-international-ma-advised-raak-metals-on-the-sale-to-gilde-equity-management/)
- Overname door Häberli Fruchtpflanzen AG van Vergeldt en Bouten Boomkwekers (https://www.boom-in-business.nl/article/34043/zwitsers-bedrijf-neemt-vergeldt--bouten-boomkwekers-over)
- Verkoop van T&T aan Excellence (https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/7049268/250449/tt-koppelt-zich-aan-exxellence-groep.html)
- Verkoop van private autolease portefeuille door M. de Koning aan VWPFS (https://automotive-online.nl/management/laatste-nieuws/leasing/28060-vwpfs-koopt-private-lease-portefeuille-van-m-de-koning)
- Overname door Van Mossel Automotive Groep van bedrijfswagenactiviteiten van Rogam en Hogenbirk (https://automotive-online.nl/management/laatste-nieuws/merkkanaal/28281-van-mossel-neemt-rogam-bedrijfswagens-en-hogenbirk-over)

Undisclosed
- Investering in verhuurder van kapitaalgoederen*
- Verkoop van producent van technische installaties aan Scandinavische koper
- Participatie door strategische koper in groothandel en webshop
- Overname van autoleaseportefeuille
- Verkoop van softwarebedrijf aan private equity
- Verkoop van producent van technische installaties aan private equity
- Participatie door investeerder in online handelsplatform
- )opzetten gezamenlijke onderneming in de autoschade*

Nevenactiviteiten
Ik ben sinds jaar en dag actief bij de DCFA (in het verleden als lid van het bestuur, nu nog als lid van de ledencommissie die lidmaatschapsaanvragen toetst). Ook ben ik namens actief bij M&A in het Zuiden waarvan TREBLE één van de partners is. 

Andere relevante bijzonderheden

  • TREBLE is pas vorig jaar maart gestart.
  • mede gezien mijn achtergrond in de directie van Van Mossel Automotive Groep heb ik veel ervaring met automotive transacties. Een mooie ontwikkeling is dat naast Van Mossel ook steeds meer andere partijen in de automotive mij weten te vinden;
  • ik ga steeds vaker ‘in het midden zitten’ en wordt daar ook meer en meer door verwijzers/klanten voor benaderd. Die rol kan natuurlijk maar in een beperkt aantal transacties waarbij in ieder geval een van mijn voorwaarden is dat beide partijen een vergelijkbare ervaring hebben met M&A trajecten en dat de relatie tussen partijen ook gelijkwaardig is. Is die balans er niet dan neem ik deze rol niet aan. Voordeel van deze rol is dat partijen veelal sneller en zonder het risico op schermutselingen tussen de juridische adviseurs de deal kunnen doen;
  • samen met een externe ‘legal tech’ partij ben ik bezig ben met een vergaande automatisering van mijn transactiedocumentatie. Ik ben daar erg enthousiast over, nu nog voldoende tijd vinden om het echt goed te gaan uitrollen;
  • Finance Monthly kende mij een Dealmaker of the Year Award 2020 toe.

Deel via:

Terug naar overzicht