Eric Spreij

Eric heeft circa 20 jaar ervaring in de transactiepraktijk. Cliënten beschouwen hem als slim, snel en creatief. Hij is altijd bereid een stap extra te zetten en beseft als geen ander dat cliënten oplossingen willen. Eric werkt voor het bedrijfsleven in binnen- en buitenland en heeft specifieke ervaring binnen de branches food, ICT, agri, transport, bouw en (cleantech) industrie.

M&A-transacties waarbij Eric in de afgelopen periode betrokken was:

  1. Fusie Waterdrinker met OZ Planten en Hamiplant (onderdeel Dutch Flower Group), die tezamen Dutch Plant Group vormen (HerikVerhulst adviseert Waterdrinker bij fusie met OZ Planten en Hamiplant (onderdeel van de Dutch Flower Group), die gezamenlijk de Dutch Plant Group vormen. - HerikVerhulst N.V.)
  2. Fusie Hoeksche School en Spelenderwijs (De Hoeksche School en Spelenderwijs bundelen hun krachten - HerikVerhulst N.V.)
  3. Verkoop van Pe-Pe Parts door MKB Fonds aan Bencis Capital Partners (Scooterbedrijf Pe-Pe Parts gaat met nieuwe eigenaar de grens over - HerikVerhulst N.V.)
  4. Add-on Creco door Pe-Pe Parts (Overname activiteiten Creco door Pe-Pe Parts - HerikVerhulst N.V.)
  5. Verkoop PerfectView aan het Belgische Efficy (Verkoop PerfectView aan Efficy - HerikVerhulst N.V.)
  6. Advisering Belgische Trixxo Jobs bij overname uitzendorganisatie Ruimbaan
  7. Verkoop Steder Group aan NeeleVat (HerikVerhulst adviseert bij verkoop Steder Group aan Neele-Vat - HerikVerhulst N.V.)
  8. begeleiding verkopers bij verkoop Beeorganic aan Organto (Organto neemt Beeorganic over (biojournaal.nl))
  9. Diverse undisclosed deals.

Nevenactiviteiten ten behoeve van het vak en de zichtbaarheid in de markt (publiek optredens, etc.)

- Jaarlijkse M&A Day studievereniging Induplo (masterclass t.b.v. studenten duale masteropleiding rechten/economie van de  EUR)
- Diverse juridische M&A masterclasses bevriende corporate finance kantoren en banken
- Publicaties diverse media op M&A onderwerpen

Andere relevante bijzonderheden in deze periode
Het was en is een druk jaar met aanzienlijke dealflow, waarbij (naast de meer reguliere overnames, pre exits en secundaire exits) met name een consolidatieslag zichtbaar is waarbij bedrijven worden samengevoegd en aandeelhouders gezamenlijk verder gaan. Branches waarbinnen die ontwikkeling met name zichtbaar is zijn Sierteelt, Agri en ICT. Wij hebben als team hard gewerkt om alle transacties op een verantwoorde wijze mogelijk te maken.

Deel via:

Terug naar overzicht