Natascha Linssen

Natascha is ruim 15 jaar advocaat en samen met M&A specialist Freek Haerkens eigenaar van boutique kantoor TREBLE. Natascha is gespecialiseerd in het mededingingsrecht. Zij staat ondernemingen bij in het melden van hun transactie bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Ook zorgt zij ervoor dat de contracten mededingingsproof zijn en dat partijen gedurende het gehele traject de spelregels in acht nemen. 

M&A-transacties waarbij Natascha de afgelopen periode betrokken was:

Nevenactiviteiten ten behoeve van het vak en de zichtbaarheid in de markt:

  • Natascha publiceert regelmatig over het mededingingsrecht in de transactiepraktijk
  • Natascha geeft trainingen aan corporate finance kantoren en M&A kantoren over het mededingingsrecht
  • Natascha is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht en was o.a. betrokken bij de nieuwe werkwijze bij concentratiezaken van de ACM

Andere relevante bijzonderheden in deze periode
Als een melding goed is onderbouwd, is een overname snel door de ACM goedgekeurd. Bij dreigende faillissementen is dus niet altijd een ontheffing van de ACM nodig. Verder is het toezicht door de ACM en de Europese Commissie uitgebreid naar overnames van kleine, veelbelovende startups door grote bedrijven (killer acquisitions). Daarnaast komt er een investeringstoets voor overnames in vitale sectoren. Deze is er al in de telecom- en energiesector. Deze overnames moeten gemeld worden bij het Ministerie van EZK.

Deel via:

Terug naar overzicht