Annemarie van Gaal

DEF Annemarie

Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf en verhuisde ze terug naar Nederland waar ze sindsdien een aantal andere bedrijven heeft opgezet en geleid.

Ze is commissaris bij een aantal bedrijven, lid van de Raad van Advies bij DUO en bestuurslid bij Start Foundation, een stichting die de arbeidsmarkt geschikt wil maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze heeft diverse corporate finance adviseurs als CVC en BC Capital Partners geadviseerd bij overnames en is lid van de Raad van Toezicht geweest bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Bij het grote publiek is ze vooral bekend van televisieprogrammas als Dragons Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4) en Divorce Hotel (RTL4). Daarnaast schrijft Annemarie wekelijks een opiniecolumn in De Telegraaf en columns voor de Margriet.  Verder heeft ze verschillende boeken geschreven waaronder: Succes (2009), Ambitie (Ondernemersboek van het jaar 2010), Exit (2011), Financiële Workout (2013), Een Dubbeltje op zijn Kant (2013) en Winst (2014).

DEF Annemarie

Terug naar overzicht