Martin Visser

Visser

Martin Visser is columnist en verslaggever bij De Financiële Telegraaf. Hij schrijft over macro-economische actualiteiten in Nederland en Europa. Daarnaast is hij columnist bij BNR De Wereld en economisch commentator bij EenVandaag.
Martin begon zijn journalistieke loopbaan, na een studie Economie, bij het weekblad Elsevier. Na twee jaar stapte hij over naar Het Financieele Dagblad. Daar schreef hij onder meer over de Nederlandse polder, sociale zekerheid, arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Vier jaar lang was hij parlementair verslaggever voor het FD en volgde hij de verwikkelingen van Jan Peter Balkenende en Wouter Bos op de voet.

In januari 2008 verhuisde Martin naar Brussel. Als correspondent viel hij met zijn neus in de boter. Hij versloeg de bankencrisis, de economische crisis en de eurocrisis. Over het laatste onderwerp schreef hij het veelbesproken boek 'De Eurocrisis', een onthullend verslag van politiek falen. Bij terugkomst in Nederland, eind 2012, werd hij columnist bij het FD en algemeen verslaggever. In de zomer van 2013 maakte hij de overstap naar De Telegraaf. Hij werd het gezicht van De Financiële Telegraaf, kreeg een wekelijkse column en maakte sindsdien twee keer per week videobijdrages onder de naam DFT Visser Vindt. In 2014 heeft Martin wederom een boek geschreven 'De Kleine Piketty', samen met Wouter van Bergen.
Inmiddels is hij veelgevraagd voor radio en tv. Hij becommentarieerde de economische actualiteiten onder meer bij Nieuwsuur, De Wereld Draait Door, Buitenhof, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink en EenVandaag.

'Martin Visser heeft de afgelopen jaren bewezen een autoriteit te zijn op dit gebied en ingewikkelde kwesties in duidelijke taal te kunnen becommentariëren.' - Jan Kriek, hoofdredacteur EenVandaag

Visser

Terug naar overzicht