MKB Fonds

MKB Fonds richt zich sinds haar oprichting in 2011 op het participeren in gezonde en volwassen MKB-bedrijven. MKB Fonds is een lange termijn investeerder en heeft op voorhand geen harde exit-datum voor haar participaties. Lange termijn groei en waardecreatie geniet de voorkeur. In de meeste gevallen heeft de investering als doel gefaseerde bedrijfsopvolging te realiseren. Daarnaast hanteert MKB Fonds voor veel van haar participaties een ‘buy & build’ strategie. MKB Fonds heeft bij vele van haar participaties een succesvolle buy and build strategie geïmplementeerd waardoor significante groei van de onderneming werd gerealiseerd.

De portefeuille van MKB Fonds bestaat voornamelijk uit handelsbedrijven en bedrijven in de zakelijke dienstverlening (managed services). MKB Fonds heeft inmiddels zeer veel kennis van, en ervaring met, dit type bedrijven. De initiële omvang van deze bedrijven varieert van EUR 2 mln. tot EUR 20 mln.

Trackrecord
MKB Fonds heeft meer dan 37 transacties gedaan en houdt op dit moment 17 deelnemingen in MKB-bedrijven. De MKB-bedrijven in de fondsen realiseren gezamenlijk ruim EUR 300 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland.

 

Deel via:

Terug naar overzicht