Marein Smits

Marein N5516sRGB

Marein Smits heeft ruim 26 jaar ervaring als advocaat in overnames. Zij en haar team adviseren als vaste adviseur nationale en internationale strategische kopers, investeerders en financiers. Ook staan ze verkopers bij die hun onderneming of een deel daarvan verkopen. Marein en haar team zijn een vaste waarde voor veel verwijzers en adviseurs in binnen- en buitenland. Na 15 jaar als advocaat te hebben gewerkt bij big Zuidas, heeft Marein in 2012 de sectie Corporate|M&A van Wintertaling opgericht. 

Transacties waarbij Marein het afgelopen jaar betrokken was:

- Verkoop van een liftinstallatie en onderhoudsbedrijf aan een belangrijke Europese speler, Orona
- Verkoop van een belang in een dochteronderneming van het FD
- Verkoop van een bekend vertaalbureau (Amstelveens Vertaalbureau) aan Belgische strategische partij, met financiering van Private Equity. 
- Assistentie bij wereldwijde due diligence in aankoop van de gehele groep van een trustmaatschappij.
- Verkoop van een dochter van een bekende transportonderneming (Pieter Smit) aan minderheidsaandeelhouder
- Aankoop van een specialistisch luchtbehandelingsinstallatiebedrijf door strategische partij (SPIE), verkoper Engels groep
- Aankoop van bedrijfsonderdeel van Strukton door SPIE, complicatie door betrokken marktpartijen en activa-passiva transactie die veel complexe projecten omvat.

Overige wapenfeiten in het afgelopen jaar:

- Een expertcolumn voor Brookz geschreven over due diligence
- Deelname Rondetafel interview van Brookz 500 op 19 september 2023
-Diverse interviews en gastcolleges over M&A gerelateerde onderwerpen
- Kerndocent Recht op Nyenrode. Als kerndocent Recht aan de opleiding Business Valuation (sinds 2011 in Rotterdam en sinds 2018 op Nyenrode) verzorgt Marein het juridische kennisarsenaal van veel register valuators. Zij doceert onder meer ondernemingsrecht en juridische aspecten van overnames en is lid van de examencommissie. Zo heeft Marein in september 2023 tijdens de 2-daagse op Nyenrode mogen spreken over earnout clausules.
- Een bijzonder specialisme van Marein is advisering over opvolging binnen familiebedrijven, met een scherp oog voor de juridische borging van de (goede) verhoudingen. Zij is lid van het NGFB, medeorganisator van het jaarlijkse Familiebedrijvendiner (waarvan de 14e editie heeft plaatsgevonden in april 2023) en inmiddels gevraagd als redactielid van FamBizz.
- Wintertaling werkt in veel internationale transacties en advisering en is ook lid van een Europees-Amerikaans netwerk, Legal Netlink Alliance, waarvan Marein Boardmember is.

 

Marein N5516sRGB

Terug naar overzicht