Ga direct naar de inhoud.

Financieren met mezzanine

In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op het fenomeen mezzanine financiering  en onder welke voorwaarde deze achtergestelde leningen worden verstrekt. Aan de hand van een concrete praktijkcase zal worden stilgestaan bij de belangrijkste voor- en nadelen van mezzanine financiering, de combinatiemogelijkheden met andere financieringsvormen en de voorwaarden waaronder een mezzanine financiering wordt verstrekt.

Lees meer

M&A 3.0 - make technology work for you

There is an increasing need for technology to support and speed up time-consuming due diligence. The term ‘Artificial Intelligence’ is one of today’s most hotly debated technology buzzwords - but what does it really mean for the M&A professional? Where and how is AI applied already in the M&A sector, and what does the future hold? How can you benefit from AI in your next M&A transaction?

Lees meer

Small Firm Premium - NIRV

Hoe waardeer je de additionele risicopremie die investeerders verlangen als ze investeren in kleinere ondernemingen? Deze extra rendementseis vertaalt zich in een waarde drukkende factor. Hoewel een dergelijke risicopremie aansluit op de menselijke intuïtie, is ze niet onomstreden. 

Lees meer

Waardecreatie met een buy & build strategie

Een onderneming kan versneld groeien door strategische overnames van vergelijkbare of complementaire ondernemingen. In veel gevallen hebben ondernemers, om verdere groei van de onderneming te realiseren, een partner nodig. Een partner die niet alleen kapitaal meebrengt, maar juist ook de kennis en ervaring om deze vervolgstappen te kunnen zetten. Deze verdere groei kan gerealiseerd worden door overnames te doen, ofwel door het voeren van een ‘buy and build’ strategie.

Lees meer

Overnamefinanciering met BMKB en/of GO-regeling

Voor banken biedt de overheid twee interessante garantieregelingen die kunnen worden ingezet bij financiering van een bedrijfsovername: het Borgstellingskrediet Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO).

Lees meer

Financieren met sale-and-lease-back

BEEQUIP laat Nederlandse MKB bedrijven weer groeien door het aanbieden van equipment lease oplossingen. Deze sale-and-lease-back constructies kunnen ook gebruikt worden inzet bij de financiering van bedrijfsovernames. In deze presentatie staan we stil bij sale & lease-back en hoe een bedrijf op deze manier ruimte creëert voor groei, aan de hand van een klantcase van een transportbedrijf. 

Lees meer

Due diligence - van noodzaak naar toegevoegde waarde

Due diligence vormt een vast onderdeel van het overnameproces, maar wordt (te) vaak gezien als een ‘moetje’. Hoe kan een due diligence de beslisser optimaal ondersteunen in de te maken beslissing? Is de vraag en de behoefte van de beslisser altijd duidelijk? Wat is nodig om analytischer en diepgaandere inzichten te creëren om naast de vaste onderzoekselementen inzichten te verschaffen die leiden tot betere beslissingen.

Lees meer

Samenwerken is vermenigvuldigen - DCFA

Hoe kunnen partijen beter samenwerken om tot een succesvolle overnamedeal te komen? Het overnameproces is complex en vergt een multidisciplinaire benadering. Wanneer schakel je welke expert(s) in en hoe versterken zij elkaar? Specialisten van de DCFA (Dutch Corporate Finance Association) nemen u mee in de diverse fasen van het overnameproces en zullen aan de hand van een concrete casus illustreren waarom en wanneer de inzet van welke disciplines een must is.

 

Lees meer

Anatomie van een deal - BOBB

In deze workshop zullen enkele adviseurs van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) in alle openheid en eerlijkheid een of meerdere transactie(s) met de zaal bespreken die door verschillende dealbrekers niet tot een goed einde zijn gekomen. Wat ging er mis en had dit in retroperspectief en met de kennis van nu voorkomen kunnen worden?

Lees meer